Skip to end of metadata
Go to start of metadata

De regering heeft aangekondigd de geldende maatregelen te zullen versoepelen per 11 mei. Het Nederlandse reviewerteam heeft daarom besloten het publiceren van nieuwe caches weer op te starten per 11 mei. Voor events geldt dat deze tot nader order nog niet gepubliceerd zullen worden.

Zoals ook gecommuniceerd is door de minister-president:
• Iedereen moet zich verstandig gedragen
• vermijdt drukte
• blijf binnen bij klachten

Voor verdere informatie willen we jullie graag verwijzen naar de Veelgestelde vragen

#staysafe #zorgvoorelkaar

Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie gestopt met het publiceren van caches en events?
Omdat we samenscholing van meer dan 2 personen willen voorkomen. 


Hebben reviewers van andere landen dezelfde maatregelen getroffen?
Dat verschilt per land, er is regelmatig overleg tussen HQ en de reviewers wereldwijd. Tijdens deze overleggen is gebleken dat het tijdelijk stoppen met publiceren van geocaches en events in ieder geval in meerdere landen plaatsvindt.


Waarom verschillen de maatregelen per land?
Omdat de lokale regelgeving per land verschilt zijn de maatregelen niet overal gelijk. Wat in het ene land kan of mag is in een ander land niet van toepassing.


Hoe lang gaat de stop duren?
De maatregelen van onze regering gelden tot 10 mei; vanaf 11 mei zullen we dus weer nieuwe caches gaan publiceren. Voor events zal dit niet het geval zijn. De groepsgrootte die gecommuniceerd is, vanaf 11 mei tot 10 personen en vanaf 1 juli tot 100 personen maakt het bijna onmogelijk om events voor die datums te publiceren. Mocht hier verandering in komen dan zullen wij dat zo spoedig mogelijk communiceren.


Waarom reviewen jullie geen events?
Er bestaat een kans dat de maatregelen op samenscholing worden verlengd door onze regering. Wanneer dat het geval is schuift alles op waardoor gepubliceerde events moeten worden teruggetrokken en deelnemers ingelicht moeten worden dat het event is vervallen. Veel werk wat dan voor niets is, het is beter om af te wachten wat de maatregelen van onze regering worden.


Waarom reviewen jullie geocaches niet alvast en houden ze dan vast?
Er bestaat een kans dat de maatregelen worden verlengd door onze regering. Wanneer dat het geval is schuift alles op en moeten we de aangeboden caches nalopen om de vastgelegde publicatiedatum te annuleren. Veel werk wat dan voor niets is, het is beter om af te wachten wat de maatregelen van onze regering worden.


Wat doen we wel wanneer een geocache wordt aangeboden?
We kijken naar vereiste toestemming (zoals Staatsbosbeheer en Landschappen) en saturatieconflicten. Ook een saturatiecheck wordt afgehandeld.


Wat moet ik doen als ik geen onderhoud kan uitvoeren?
Als er een Needs Maintenance of Needs Archived op je pagina is gezet moet je altijd reageren met een note op de pagina. Zet erbij dat je geen onderhoud kan doen ivm de corona maatregelen. We zullen hier rekening mee houden bij controle van de pagina.


Kan de CO zelf bepalen wanneer zijn cache weer online gaat of geldt er een termijn voor?

Het tijdelijk offline zetten van een cache is niet oneindig. wanneer een cache voor langere tijd uitgeschakeld is komt deze in beeld bij de reviewers Penelope en Lizzy Bennet. Zij zullen elke situatie beoordelen en contact houden met de CO als de cache nog niet online staat.


Wat als ik niet reageer op reviewernotes?
Als er geen reactie op de pagina staat, gaan we ervan uit dat je geen onderhoud wil doen. Dit kan leiden tot inactief zetten en uiteindelijk tot archiveren van je pagina.
Je kan dit voorkomen door een Note te plaatsen met de reden dat je geen onderhoud kan uitvoeren (en tot wanneer)
Reactie van het hoofdkwartier (HQ) op COVID-19: https://www.geocaching.com/sites/updates/nl/

Verlengde deadlines

Let op: de deadline voor virtuals is verlengd tot 31 december 2020.

Adventure labs zijn tot 31 augustus 2020 verlengd.

Locationless Cache en Community Celebration Events zijn tot 31 December 2021 verlengd.

  • No labels