Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Info

Beste Nederlandse community, geocache-vrienden,

De Nederlandse regering heeft de maatregelen rondom het Covid-19 virus met ingang van zaterdag 15 januari 2022 aangepast.

Update 15 januari 2022:

De overheid heeft een advies ingesteld aangaande samenkomsten in de buitenlucht. Dit is geen verbod maar een advies.
Organisatoren en bezoekers van events/CITO's zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van wet- en regelgeving.
Het besluit of events/cito’s doorgang vinden ligt daardoor bij de organiserende en bezoekende spelers.Voorgaande statement statements in verband met de pandemie:

Update 18 december 2021:

Naar aanleiding van de aangekondigde lockdown en maximale groepsgrote buiten zijn geocaching events t/m 14 januari 2022 niet meer toegestaan.

CCE events kunnen worden terug getrokken en alle andere events zullen gearchiveerd en gelocked worden.

Als reviewers zullen wij een note op de pagina plaatsen die naar alle aanmeldingen gaat en daarna zullen wij deze archiveren of terugtrekken.


Door de Nederlandse reviewers is besloten om om verband met de maatregelen betreffende covid-19 tijdelijk geen events te publiceren met een datum voor 15 januari 2022.Events vanaf deze datum kunnen wel worden aangeboden en kunnen worden gepubliceerd. Als de maatregelen langer doorlopen kan het event alsnog worden ingetrokken (CCE) of gearchiveerd (overige events).

Update 18 juni 2021:

Op de persconferentie is vandaag bekend gemaakt dat de fasen 4 en 5 van de versoepelingen per 26 juni in zullen gaan. In navolging van deze versoepelingen zullen er vanaf 27 juni dus weer events zijn toegestaan. In de praktijk zal het er dan op neer komen dat, met inachtneming van de richtlijnen die stellen dat events minimaal 14 dagen van te voren moeten worden aangeboden, events vanaf heden weer gereviewd en gepubliceerd zullen worden. De maatregelen die van kracht zullen blijven, zoals de anderhalve meter afstand houden, gelden uiteraard eveneens voor events. De organisatie heeft de verplichting hierop toe te zien.

Update 1 april 2021:

De caches zullen vanaf 1 april 2021 weer op de normale manier gepubliceerd worden, wat betekend voldoet je cache aan de richtlijnen komt deze overdag gelijk online. In de avond uren zullen wij niet publiceren en deze inplannen voor de volgende dag in verband met nog geldende avondklok.


Alle event-types inclusief CITO's worden nog steeds NIET gepubliceerd met het oog op de geldende maatregelen vanuit de rijksoverheid.

Update 24 februari 2021:

De Nederlandse reviewers hebben naar aanleiding van de persconferentie van onze regering op 23 februari, waarin beperkte versoepelingen zijn aangekondigd besloten om weer caches te publiceren per 3 maart.


Alle event-types inclusief CITO's worden nog steeds NIET gepubliceerd met het oog op de geldende maatregelen vanuit de rijksoverheid.

Voor verdere informatie willen we jullie graag verwijzen naar de Veelgestelde vragen

#staysafe #zorgvoorelkaar

...